Skip to main content

Beetroot ki sabji , Beetroot curry , चुकंदर की सब्जी , Beetroot recipe ,

https://www.instagram.com/reel/CpQCYMOje9C/?igshid=YmMyMTA2M2Y=https://youtu.be/B995-R51A0Y
Eating beetroot increases the amount of hemoglobin in the body, along with it has many other benefits to health. As sugar controls, beetroot is anti-carcinogenic, reduces blood pressure

Beet root Curry recipe

2 Beetroot
1 Small Green Chilli
5 to 6 Curry leaves 
1 Teaspoon cumin
1 Teaspoon red chili 
    powder
1 Teaspoon oil
   salt to taste


Peel the beetroot and grate it
Heat oil in a pan and add cumin seeds
Add green chillies, curry leaves and grated beetroot.
After 5 minutes add red chili powder and salt

Beetroot Sabzi is ready

Comments

Popular posts from this blog

Butter paneer masala kase banaye Jain style me

https://youtu.be/3SX04mBbP9w Restaurant style Butter Paneer Masala recipe Without onion and garlic 🧄 Butter Paneer Masala For gravy preparation  Take a pan add  Oil 1- tbsp Butter -1 tbsp Then add Jeera -1tbsp Khus-khus -1 tbsp Melon seeds -1 tbsp Kaju 8-10 Taj patta -1 Kali mirch (black paper)-6 Dalchini -1 Inch Laung -4 Til -1 tbsp Choti ilachi-2 Badi ilachi-1 Green chilli -1 Red chilli -2 Dhaniya powder -2 tbsp Haldi powder -1 tsp Tomato medium size sliced -5 Salt -1 tsp Stir all ingredients, cover it with lid and cook for 5 to 10 minutes. Make sure tomatoes should be cooked well. After that,cool it down and make a fine paste. Strain this paste with the help of strainer. Pour this gravy in to a pan than add grated paneer, fresh cream , kasuri methi, garam masala,salt and butter. Cook for 5 minutes  Add Paneer cubes after 2 minutes Serve it and garnish with coriander.

Magic Tea Masala Recipe

https://youtu.be/H6vFinTzO .                 Magic Tea Masala Ingredients   Sonth (Dry ginger)-150 g Kali mirch (Black pepper)-70 gm Green cardamom (Elaichi)- 20 gm Long pepper (pippali)- 20 gm Dal chini (cinnamon)- 20 gm Laung (Cloves) -10 gm Magic Tea Masala Recipe  Magic masala powder with only six ingredients.  It's very simple to make this magic powder. First, take dry ginger and break it into small pieces with the help of a khalbatta or you can take ready made sonth powder from the market. After that add all ingredients in a grinder and grind it. Make a fine powder and use this as per your choice. You can also make masala tea with it (without milk or with milk.both)

बथुआ का रायता , Bathua ka Raita , हरा रायता , Green Raita , दही तड़का , Dahi Tadka , Curd , दही

https://youtu.be/J0QjvRbB9MI बथुआ के रायता का सर्द ऋतु में सेवन किया जाता | बथुआ की भाजी का पूरी, रोटी, पराठे के साथ भी उपयोग किया जाता है | बथुआ सर्द ऋतु में शरीर को गरम रखता है | बथुआ के साथ सर्द ऋतु दही का सेवन करने से कोई नुकसान नहीं होता | बथुआ को साग के तरह से भी बनाया जाता है | रायते की सामाग्री 5 कप दही 1 कप बथुआ 1 छोटी चम्मच तेल  1 छोटी चम्मच जीरा  चुटकी भर हींग  1/2 छोटी चम्मच काला नमक  सफेद नमक स्वादानुसार  https://youtu.be/J0QjvRbB9MI रायता कैसे बनाएं दही को अच्छी तरह से फेट ले  बथुआ को साफ कर के 5 मिनट में पानी के साथ उबल ले  पानी से अलग कर बथुआ को ठंडा करें मिक्सी में हरी मिर्च के साथ बथुआ का पेस्ट बनाएं अब दही में बथुआ पेस्ट काला नमक या सफेद नमक को अच्छी तरह से मिक्स करें  एक छोटा पेन में तेल गर्म करके जीरा और हींग मिलाकर तड़का बनाए  तड़का दही में मिलाए  बथुआ की राय...